Nedaleký kostel u maltézů opravdu tak trochu připomíná francouzské kostely, stejně jako ospalejší nálada pražské Malé Strany. Přiměřený ruch na jednom konci Maltézského náměstí lze pozorovat z oken Café de Paris, kde se většinu dne hraje přesilovka – více číšníků, než hostů. Možná právě tahle okolnost umožňuje personálu nebývalou a laskavou vstřícnost ke každému, kdo tam vstoupí. Nejedná se jen o obsluhu, ale o distingované pokyny a doporučení, jak co konzumovat, například v jakém pořadí zobat dobroty z třísložkového dezertu.Klasická „nevymalovaná“ klenba vstupní místnosti je kontrapunktem ke koženkovým židlím a lavicím v rudé barvě, pamětníkům možná až příliš připomínající luxusní vybavení vagonů státních drah v minulém režimu. Jídelníček je poněkud omezený, nicméně vypilovaný do posledního detailu.

Vlastní reklama podniku rozhodně nepřehání, když doporučuje jako předkrm foaie gras s čatní švestkovo-višňové barvy i vůně. Cibulačka je jako ve Francii a legendami opředený entrécot s omáčkou, která je tajemstvím kuchyně už 90 let  a je vymyšlena ve Švýcarsku nezklame. U oněch husích jater ale nastane nepříjemný dojem, že nejde o čerstvou produkci, ale kus válce vytlačeného z konzervy a opatřeného místní sladkou krustou. Maso entrécotu je z plemene Angus české produkce. A je skutečně výtečně upravené a odleželé.

Jeden z číšníků po správném vychválení masa na náš dotaz přidal, že oproti tomu maso od řezníka „ještě bučí“. Nicméně míru familiárnosti nikdo z číšníků nepřekročí a projevuje k hostu skutečnou úctu. Varování, že v podniku neberou platební karty trochu omezuje rozlet návštěvníků. Intimní prostředí však zve k projednávání důvěrných obchodních jednání, mileneckým setkáním i (jak jsem byl svědkem), nad kávou podané vyučovací hodině češtiny pro cizince.

Rozlévaných vín není přílišný výběr, ale člověk si to svoje najde nepochybně vždycky v provedení, které neurazí. Záhadnější názvy některých nápojů číšník definuje velmi nenápadně a decentně dává najevo, že váš výběr nebude k tomu či onomu příliš sedět. Škoda jen, že při opakovaných návštěvách zůstává jídelní lístek téměř neměnný.